Wat is eigenlijk intuïtief ouderschap

Bij de opnames voor de boekpresentatie van 12 oktober werd ik geïnterviewd door Roy Martina. Zijn eerste vraag was: ‘Wat versta je onder intuïtief ouderschap?’ Eerlijk gezegd was ik daar niet op voorbereid. Ik dacht dat het over het proces van het schrijven zou gaan en hoe het boek tot stand was gekomen. Mijn spontane antwoord was, dat een kind vanaf het ontstaan al een eigen individu is en je het dus ook als zodanig benadert en je ermee verbindt.

Hier op aarde om ons te ontwikkelen

Maar is dat echt het belangrijkste van Intuïtief ouderschap? Zeker dat is zeer belangrijk, het is een ziel dat via jouw lichaam weer een menselijke vorm neemt en aan een nieuwe reis op aarde begint. Maar daar zeg ik al een ander wezenlijk uitgangspunt. We komen meerdere keren op aarde en kiezen daarbij onze ouders zorgvuldig uit. De plek die we kiezen is om in dit leven nieuwe lessen te leren of om onze ouders nieuwe lessen te leren of beiden.

We hebben ook een energetische vorm

Een volgend uitgangspunt is dat je je bewust bent van je energetische vorm en je energetische verbinding met de mensen om je heen. Die energetische vorm wordt erg bepaald door hoe we ons ontwikkelen als mens. Blijven we in onze conditionering en socialisering hangen of werken we aan onze ontwikkeling. Bijvoorbeeld: er zijn bepaalde scholingsinstituten die je helpen ontwikkelen in je bewustzijn van je aura, in het weten hoe je je zuivert in je aura en hoe je je beschermt voor negatieve invloeden met behulp van je aura. Die scholing heet intuïtieve ontwikkeling. Ik heb bijvoorbeeld in de tachtiger jaren zo’n 2,5 jaar meegedaan aan verschillende van hun cursussen, elk 12 lessen van een dagdeel.

Ons doel hier op aarde

Daar is dan meteen weer een ander uitgangspunt: we zijn hier op aarde voor een doel. En de kinderen die nu geboren worden hebben een gezamenlijk doel: de mensheid te helpen mee te komen met een hoger bewustzijnsniveau. De verhoging van de resonantiefrequentie van de aarde vraagt van ons mensen om te veranderen. De hoog sensitieve personen hebben er het eerst last van en worden door hun klachten gedwongen op zoek te gaan en te veranderen. De kinderen die nu geboren worden zijn al aangepast aan die hogere frequentie en helpen ons verder ontwikkelen zodat we meegroeien met de veranderingen die de aarde ondergaat.

Mijn doel

Mijn doel is ouders meer bewust maken van wat baby’s nodig hebben naast voeding en verzorging. Wat heeft jouw kind nodig om zich optimaal en in haar/zijn volle potentie te ontwikkelen. Dit boek is een onderdeel van mijn queeste. Maar daar blijft het niet bij. Daar hoort ook een cursus bij of misschien wel meerdere. We zullen zien. Eerst maar eens dit boek aan de wereld aanbieden. Mijn Engelse vertaling is in de maak.

Mijn missie

Mijn missie is om wereldwijd, te beginnen met Afrika, baby’s een betere start te geven. Mijn ondersteunen van het project van Monja Boonzaier in Zuid-Afrika, Hamba, Bamba, Funda (Touch, Beweeg, Leer) is daar een begin voor. Als mijn projecten via onlinecursussen meer zelfstandig kunnen draaien ga ik weer meer investeren in mijn projecten in Afrika.

Heb je vragen naar aanleiding van mijn verhaal stel ze bovenaan door te klikken op ‘Geef hier een reactie’. Je bent vast niet de enige met die vraag. Ook als je wilt reageren, aanvullingen wilt geven ben je welkom om een reactie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.