Hoe bewust ontvang je je kind

Je kind neemt alles waar

Je baby is veel vaardiger als zij of hij geboren wordt dan we meestal denken. Dat gebeurt vanuit wie zij of hij dan al is, een persoonlijkheid, al in de baarmoeder. Ook al wordt je kindje ogenschijnlijk hulpeloos geboren, het voelt heel sterk wat er om haar of hem heen gebeurt. Je baby voelt al in de baarmoeder mee met wat jij, haar of zijn moeder, voelt en trekt daar conclusies uit die het hele leven kan beïnvloeden. Zoals ‘Mijn moeder houdt van mij’ en ‘Ik voel me volledig welkom‘. Of juist ‘Het is mijn schuld dat mijn moeder zo verdrietig is’.

Je kind neemt ook waar hoe blij jullie als ouders met elkaar zijn

afbeelding van Brigida Almeida

Als ook de andere ouder nauw betrokken is bij je kind, voelt het dat ook; vooral de dynamiek

tussen jullie beiden als ouders. Daarom is het zo belangrijk dat je de komst van je kind gebruikt om zelf meer bewust te zijn over wat je voelt. Als je je gedachtes en gevoelens met je partner deelt kan dit een prachtige tijd worden die de relatie alleen maar ten goede komt.

Het begint al bij het uitspreken van je kinderwens

Eigenlijk is het zelfs beter bij het uitspreken van je kinderwens al met die verdieping bezig te zijn. Elk van de toekomstige ouders kan dan delen over eigen ervaringen als kind en de daaruit voortvloeiende ideeën voor jullie toekomstige kind. Waarom wil je een kind? Hoe zie je de toekomst met je kind? Hoe zie je je eigen rol als ouder? Hoe was je eigen kindertijd? Wat zijn de lessen die jij van je ouders hebt geleerd? Wat was er pijnlijk en kwetsend voor je? Waar zou je in jezelf nog bij kunnen stilstaan en welke tekorten heb je uit je kindertijd overgehouden? En daarnaast dromen over dit kind dat graag bij jullie geboren wil worden. Dit voor de conceptie doen maakt de ruimte vrij om je kind te ontvangen met een open geest en in een volledig gevoel van liefde en welkom zijn! En dat je toekomstig kind helemaal mag zijn wie het is: relaxt, vrolijk, druk, stil of snel prikkelbaar.

Stress of sterke emoties tijdens de zwangerschap

Als je gedurende de zwangerschap in zwaar weer komt, in onenigheid met elkaar of in stressvolle situaties, is het belangrijk je altijd daarna naar je kindje uit te spreken. Je kunt rustig gaan zitten met je handen op je buik en hardop of in gedachten uitspreken: deze gevoelens die jij meegevoeld hebt, zijn niet door jou ontstaan, ze zijn van mij doordat het even wat stressvoller in het leven is momenteel. Of wat je ook aan je kind daarover wilt vertellen. Ook later, als je kindje geboren is, kun je uitspreken wat je wilt dat zij of hij weet. Alles wat je zegt voelt je kind. En vanuit dat voelen komt een woordeloos begrijpen. Maar ook alles wat jij voelt, voelt je kind mee. Zonder die gevoelens uit te spreken naar je kind zal het daar zelf mee aan de haal gaan en het op zichzelf betrekken.

Energetisch bewustzijn en energetisch verbinden

Wij zijn niet bewust gewend om op energieniveau te voelen en ervaren. Eerder alleen vanuit ons lichaam voelend of zelfs alleen in ons hoofd zijn en in allerlei gedachten. Hoe sterker je je kunt ontwikkelen in alle zintuigen, hoe opener je bent naar je partner en kind(eren) toe. Vervolgens ga je de verschillen in je lichaam op gevoelsniveau ervaren in de verschillende contacten. Zo mooi als je op die manier met elkaar kunt verbinden. Dat is zo verdiepend en compleet voelend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.