Hoe nu verder?

Het is nu ruim 4 maanden gelden dat mijn boek ‘Intuïtief ouderschap’ werd gelanceerd. Ik vertelde tijdens het interview met Roy Martina dat het boek schrijven heel gemakkelijk ging als ik me verbond met mijn toekomstige zelf die dat boek al geschreven had. Trots hield ik daarbij in mijn voorstelling het fysieke exemplaar van mijn boek in de hand. Soms gingen die fantasieën verder en kon ik me ook voorstellen dat ik voor een publiek sprak over de thema’s uit mijn boek. Maar die beelden zijn altijd veel vager geweest.

Het verlegen schoolkind in mij

Nu ben ik helemaal geen podium figuur. Ik heb mijn leven gemeden om in de picture te staan. Schrijvend gaat dat veel gemakkelijker. Als ik denk aan al die blikken op me gericht begin ik spontaan te stotteren en verword ik tot mijn kind-zelf in de leeftijd van zo’n 7 jaar. Ik functioneerde prima opdrachten makend in mijn schoolschriftjes, maar hardop antwoord geven op een klassikale vraag? Ik probeerde me onzichtbaar te maken, zodat ik werd overgeslagen.

Quantum sprong of toch terug in mijn oude ik

Mijn boek zelf is ook een boek waarin ik een quantum sprong heb gemaakt. De Toekomstige IK of mijn Quantum IK die dit boek schreef keek vanaf die plek naar al mijn kennis en vaardigheden. Nadat ik mijn boek geschreven had verviel ik weer een beetje naar mijn IK van voor ik met het schrijfproces begon. Kan ik wel waar maken waar ik over schrijf, kan ik werkelijk in die Toekomstige en Visionaire IK stappen? Ja, gisteren heb ik die stap gezet en ik vind het leuk dat met jullie te delen en te vieren. Mijn boek en de visie die ik erbij heb, wordt weer nummer 1 in mijn activiteiten, nadat ik het even echt een beetje heb weggestopt zoals ik in mijn ‘verlegen kind-zelf’ deed.

Energetisch Verbinden

Dat wil niet zeggen dat er in die 4 maanden niets gebeurd is. Ik heb 2 challenges gegeven waarin mijn doel was mensen te laten voelen wat ik bedoel met Energetisch Verbinden. Dat was een heel nieuw proces waarin ik al mijn gedurende mijn leven opgedane ervaringen gebruikte om deze lessen vorm te geven. Ik ben daar met plezier mee bezig geweest, hoewel het ook een uitdaging voor me was het met simpele technische middelen te doen. Ook daarbij moest ik over mijn cameraschuwheid heen stappen. Dankzij de lessen die ik voor het corona tijdperk bij Winston Scholsberg, the Public Speaking Architect, heb gedaan, was ik daar gemakkelijk toe in staat. Energetisch Verbinden is ook de titel van de cursus van 8 weken die dat heeft opgeleverd.

Wederzijds verbinden

Ik ben enorm dankbaar voor alle mogelijkheden die het internet geeft in deze tijd van afstand en terughoudendheid ten gevolge van de anderhalve meter economie en lockdown maatregelen. Ik voel door alle technieken als Zoom en Skype de groeiende verbinding met mensen om me heen die veraf wonen en waar ik normaal gesproken door de afstand weinig contact mee had. Maar ik ben nog meer dankbaar voor mijn vermogen me energetisch te verbinden met de mensen om me heen die ik nu niet fysiek kan ontmoeten, althans alleen mondjes maat. Hoe mooi zou het zijn als we met ons allen deze tijd gebruiken om die vaardigheid in onszelf te ontwikkelen, te vergrootten en/of te verdiepen. Wederzijds verbinden is zoveel intenser! Als we met ons allen daar gevoeliger en meer ontwikkeld in worden kunnen we zonder online middelen onze liefde en warmte voor elkaar wederzijds laten stromen en ervaren.

In gesprek

Eigenlijk mis ik enorm de voeding. Welke reacties en vragen roepen mijn schrijfsels in je op. Hoe mooi zou het zijn als we in gesprek kunnen zijn over dit soort onderwerpen, al is het ‘maar’ met geschreven woorden.

Hoe leeft dit onderwerp voor jou?
Hoe sta jij hier in?
Wat versta jij onder energetisch verbinden?
Of wat voor vragen komen in je op als je mij daarover hoort vertellen?

Deel je gedachten, wensen en vragen in het commentaarvlak helemaal onderaan dit blog! Dat is in feite al de eerste stap naar verbinding maken. Alvast mijn intense dank voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.